Over JustClassic

Het bedrijf

JustClassic is een een-vrouw-zaak in historisch correcte Romeinse sieraden. 

Alle sieraden van JustClassic worden gemaakt met historisch verantwoorde materialen: alleen zuivere glaskralen en (half)edelstenen die in de Romeinse tijd ook beschikbaar waren zoals amethist, carneool, parels, bergkristal en lapis lazuli. Het ontwerp van de sieraden is direct naar het voorbeeld van echte archeologische vondsten, schilderingen en beelden uit de oudheid. Alle producten worden door mij persoonlijk ontworpen, met de hand in mekaar gezet en gecontroleerd. 

 

Even voorstellen: historica Anique Hamelink

Ik heb een Bachelor in de Archeologie en een Master Oude Geschiedenis voltooid aan de Universiteit Leiden. Sinds 2018 ben ik werkzaam als promovenda aan de Universiteit van Amsterdam, waar ik  onderzoek doe naar veranderingen in kleding, sieraden en haarstijlen van vrouwen én mannen in het Romeinse Rijk. Die kennis, ervaring en passie gebruik ik om de sieraden van JustClassic zo historisch correct mogelijk te maken. 

 

 


Hieronder een  selectie uit de archeologische vondsten en museumstukken die de inspiratie vormen voor de Romeinse sieraden van Just Classic. Deze bijna tweeduizend jaar oude sieraden, beelden en schilderijen komen uit de hele breedte van het Romeinse Rijk en dateren voornamelijk uit de 1e tot en met de vroege 3e eeuw na Christus.