Over JustClassic

Het bedrijf

JustClassic is een een-vrouw-zaak dat historisch verantwoorde Romeinse sieraden verkoopt.  

 

Even voorstellen:

Ik ben Anique Hamelink, Romeins historica en ontwerpster. Ik ben promovenda aan de Universiteit van Amsterdam en doe onderzoek naar kleding in de Romeinse tijd. De prachtige sieraden (maar ook de schoenen, kleding en haarstijlen) uit de oudheid die ik tegenkom in mijn onderzoek zijn de directe inspiratie en voorbeeld voor de Romeinse sieraden die ik maak.

 

De visie

Sieraden moeten meer dan mooi zijn: er moet een verhaal achter zitten. Over de Romeinse sieraden in een museum of op een fresco van tweeduizend jaar oud zijn veel verhalen te vertellen, persoonlijk en feitelijk. Ook toen waren sieraden gekoesterde bezittingen als erfstuk, cadeau van een geliefde of beschermende amulet. Omdat de sieraden van JustClassic zo dicht bij de originelen blijven, brengen ze een stukje van de oudheid en het verhaal dat erbij hoort naar het heden. 


Gastenboek

Commentaren: 0 (Discussie gesloten)
    Er zijn nog geen commentaren.

Alle sieraden van JustClassic worden gemaakt met historisch verantwoorde materialen. Ik gebruik in mijn ontwerpen alleen zuivere glaskralen en (half)edelstenen die in de Romeinse tijd ook beschikbaar waren zoals amethist, carneool, parels, bergkristal en lapis lazuli. Het ontwerp van de sieraden is direct geïnspireerd op echte archeologische vondsten, schilderingen en beelden uit de oudheid. Alle producten worden door mij persoonlijk ontworpen, met de hand in mekaar gezet en gecontroleerd. Op verzoek en tegen een kleine meerprijs kan het ontwerp of de materialen van de producten aangepast worden aan uw wensen.

De sieraden zijn geschikt voor reenactment. Stel uw vragen over producten via het contactformulier. 

Volg ons op:


Hier vindt u een  selectie uit de archeologische vondsten en museumstukken die de inspiratie vormen voor de Romeinse sieraden van Just Classic. Deze bijna tweeduizend jaar oude sieraden, beelden en schilderijen komen uit de hele breedte van het Romeinse Rijk en dateren voornamelijk uit de 1e tot en met de vroege 3e eeuw na Christus.