Over JustClassic

Het bedrijf

JustClassic is een een-vrouw-zaak in historisch correcte Romeinse sieraden. 

Alle sieraden van JustClassic worden gemaakt met historisch verantwoorde materialen. Ik gebruik in mijn ontwerpen alleen zuivere glaskralen en (half)edelstenen die in de Romeinse tijd ook beschikbaar waren zoals amethist, carneool, parels, bergkristal en lapis lazuli. Het ontwerp van de sieraden is direct naar het voorbeeld van echte archeologische vondsten, schilderingen en beelden uit de oudheid. Alle producten worden door mij persoonlijk ontworpen, met de hand in mekaar gezet en gecontroleerd. 

 

 

Even voorstellen:

Anique Hamelink is de ontwerpster van de sieraden. Ze heeft Archeologie en Oude Geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Leiden en ik nu bezig met een promotieonderzoek naar kleding, sieraden en haarstijlen van vrouwen én mannen in het Romeinse Rijk aan de Universiteit van Amsterdam. Die kennis, ervaring en passie gebruikt ze om de sieraden van JustClassic zo historisch correct mogelijk te maken. 

 

De visie

Sieraden moeten meer dan mooi zijn: er moet een verhaal achter zitten. Over de Romeinse sieraden in een museum of op een fresco van tweeduizend jaar oud zijn veel verhalen te vertellen, persoonlijk en feitelijk. Ook toen waren sieraden gekoesterde bezittingen als erfstuk, cadeau van een geliefde of beschermende amulet. Omdat de sieraden van JustClassic zo dicht bij de originelen blijven, brengen ze een stukje van de oudheid en het verhaal dat erbij hoort naar het heden. 


Volg ons op:


Hier vindt u een  selectie uit de archeologische vondsten en museumstukken die de inspiratie vormen voor de Romeinse sieraden van Just Classic. Deze bijna tweeduizend jaar oude sieraden, beelden en schilderijen komen uit de hele breedte van het Romeinse Rijk en dateren voornamelijk uit de 1e tot en met de vroege 3e eeuw na Christus.