Markten & evenementen


13 november 2019 - history in concert

Het Tivoli theater in Utrecht staat vol met musea en een cultureel programma over de canon van de Nederlandse geschiedenis. Namens het Rijksmuseum van Oudheden vertolk ik Nederlandse godin Nehalennia uit de Romeinse tijd. Zij heeft ook een plekje  in de canon: https://www.canonvannederland.nl/rijksmuseumvanoudheden#masterpiece-549

 

 

12 mei 2019 Workshop Romeinse oorbellen - Rijksmuseum van Oudheden

Trakteer je moeder op een creatieve workshop! Op moederdag kan je voor jezelf een paar Romeinse oorbellen maken met uitzicht op de Egyptische tempel in het Rijksmuseum van Oudheden. We maken de zogenaamde 'crotalia' oorbellen van zoetwaterparels en  onderdelen van puur verguld zilver naar voorbeeld van échte Romeinse museumstukken. 


Datum: 12 mei 2019

Tijd: 14.00 - 15.30 uur

Locatie: Rijksmuseum van Oudheden, Leiden

Kosten: 30,-  p.p. (excl. entree museum)


16 september 2017 Romeins modeltekenen - Rijksmuseum van Oudheden

Liefhebbers van de Oudheid opgelet! Op zaterdag 16 september kan je je tekentalent gebruiken om échte Romeinse beelden na te tekenen!

Tijdens tekenfestival The Big Draw in het Rijksmuseum van Oudheden kan je klassieke beelden uit de collectie óf een levend Romeins model inclusief Romeinse kleding, kapsel en (uiteraard!) sieraden natekenen. 

 


9 en 10 september 2017 Romeinse markt - Rijksmuseum van Oudheden

Komend weekend staat ook Just Classic op de Romeinse markt, samen met Romeinse soldaten en burgers, vertellers, op zondag een boekenmarkt en speedrondleidingen. We presenteren een nieuw sieraad; kom jij kijken? 

 

De markt is gratis toegankelijk

6 -7 juli 2019 Romeins Festival - Rijnplein Alphen a/d Rijn

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli komen gladiatoren, marskramers en Romeinen en Germanen van allerlei allooi samen in Albaniana, het Romeinse Alphen aan de Rijn. Ook Just Classic is erbij met een volle kraam met Romeinse  sieraden, zowel voor volwassen als jonge Romeinse dames!  Kom jij ook? 

 

Toegang tot het evenement is gratis.

 


17 - 18 augustus 2018  Laat-Romeins Festival -  Museumpark Orientalis

Dit najaar is er een extra feestelijk Laat Romeins festival! De nieuwe Romeinse gouverneur naar Nederland om onze regio te besturen namens de keizer én er is een echte Romeinse bruiloft! 

Wij zullen er staan om de gasten en burgers te voorzien van de meest modieuze haarstijlen en sieraden voor deze feestelijke gelegenheden. Komen jullie ook?


17 september 2017 Living History Day - Swifterkamp Lelystad

 

Op het prehistorisch erf van het Swifterkamp in de Flevopolder is deze zondag een evenement met reenactors, ambachten en een markt uit alle tijden van de geschiedenis: ook wij zijn erbij met de Romeinse sieraden van JustClassic!

Kom prehistoriërs, Romeinen, Vikingen en Middeleeuwers ontmoeten op deze leuke dag voor het hele gezin. 

 

Toegang tot het evenement is gratis. 

 

 


 

29 juli 2017 - workshop - Rijksmuseum van Oudheden 

Maak in een uur zelf een paar authentieke Romeinse oorbellen (zie afbeelding) voor slechts 30 euro (exclusief museumentree). De oorbellen worden gemaakt met vergulde onderdelen en zoetwaterparels en zijn volledig

ontworpen naar echte archeologische vondsten.

 

Let op: Om deel te nemen aan de workshop dient u een entreekaart tot het museum te kopen.