Op markten & evenementen


17 - 18 augustus 2018  Laat-Romeins Festival -  Museumpark Orientalis


16 september 2017 Romeins modeltekenen - Rijksmuseum van Oudheden

Liefhebbers van de Oudheid opgelet! Op zaterdag 16 september kan je je tekentalent gebruiken om échte Romeinse beelden na te tekenen!

Tijdens tekenfestival The Big Draw in het Rijksmuseum van Oudheden kan je klassieke beelden uit de collectie óf een levend Romeins model inclusief Romeinse kleding, kapsel en (uiteraard!) sieraden natekenen. 

 


9 en 10 september 2017 Romeinse markt - Rijksmuseum van Oudheden

Komend weekend staat ook Just Classic op de Romeinse markt, samen met Romeinse soldaten en burgers, vertellers, op zondag een boekenmarkt en speedrondleidingen. We presenteren een nieuw sieraad; kom jij kijken? 

 

De markt is gratis toegankelijk

28 april 2018 Romeins Festival - Rijnplein Alphen a/d Rijn

Op 28 april 2018 komen gladiatoren, marskramers en Romeinen en Germanen van allerlei allooi samen in Abaniana, het Romeinse Alphen aan de Rijn. Ook Just Classic is erbij met een volle kraam met sieraden!  Kom jij ook? 


17 september 2017 Living History Day - Swifterkamp Lelystad

 

Op het prehistorisch erf van het Swifterkamp in de Flevopolder is deze zondag een evenement met reenactors, ambachten en een markt uit alle tijden van de geschiedenis: ook wij zijn erbij met de Romeinse sieraden van JustClassic!

Kom prehistoriërs, Romeinen, Vikingen en Middeleeuwers ontmoeten op deze leuke dag voor het hele gezin. 

 

Toegang tot het evenement is gratis. 

 

 


 

29 juli 2017 - workshop - Rijksmuseum van Oudheden 

Maak in een uur zelf een paar authentieke Romeinse oorbellen (zie afbeelding) voor slechts 30 euro (exclusief museumentree). De oorbellen worden gemaakt met vergulde onderdelen en zoetwaterparels en zijn volledig

ontworpen naar echte archeologische vondsten.

 

Let op: Om deel te nemen aan de workshop dient u een entreekaart tot het museum te kopen.